duminică, 28 martie 2010

Dragi Printi, Printese, Cavaleri ai Mesei Rotunde,

In acord cu ziua mai intunecata de astazi, ne-am gandit ca s-ar potrivi niste poze de la petrecerea de Halloween.Printre dovleci si lilieci, Profa de Chimie ne-a prezentat experimente cu substante colorate si mult fum.


Din ce am auzit, experimentele de laborator au fost pe placul copiilor dar si pe placul parintilor, deopotriva.


In continuarea petrecerii a avut loc prezentarea costumelor, care mai de care mai frumoase si mai colorate. Oriunde te uitai vedeai cu ochii numai zane , printese, vrajitoare, Peter-Pan, cowboy si monstri inspaimantatori.
Parca toti eroii povestilor se adunasera la o serata de ceai englezesc si s-au gandit sa ne onoreze cu prezenta.Juriul ( adica Inaltul Comitet de Vraji Closca cu Puii de Aur) a oferit diplome pentru costumele minunate care au incantat privirea tuturor mesenilor.

STIATI CA...


HALLOWEEN-UL se sarbatoreste pe data de 31 octombrie. Are radacini in festivalul celtic numit Samhain si in sarbatoarea crestina care se numeste Ziua Sfanta a Tuturor Sfintilor.
Festivalul Samhain celebreaza sfarsitul „jumatatii luminate” si inceputul „jumatatii intunecate”.
Celtii antici credeau ca granita dintre lumea noastra si lumea cealalta este foarte subtire in timpul acestui festival, dandu-le spiritelor ( rele si bune) ocazia de a veni in lumea noastra.
Se spune ca dorinta de a alunga spiritele rele i-a facut pe oameni sa poarte costume si masti, pentru a nu fi recunoscuti .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.